KENE
Dışarıdaki kulak kanallarında yaşayan küçük keneler, minik kedinin huzurunu kaçırabilir. Kaşınma, başı sağa-sola sallama, tırmalama, kabuk bağlama, kulak üzerinde tüy kaybı, koyu renk dışkı belirtileri, kenelerin varlıgına işaret edebilir.
PİRE
Dışarıdan görülebilen parazit sınıfına girer. Kedinin tüylerinin zayıf görüntüsü, tüy kaybı, kabuk bağlama, kaşınma, aşırı derecede tüy temizleme isteği ve pire pisliği, yavru kedinizdeki pirelerin neden olduğu rahatsızlıklardır.
SOLUCAN
Özellikle bağırsaklara yerleşen bu solucanlar, kusma, ishal, halsizlik, yavaş gelişme, iştah kaybı ya da aşırı iştah, tüylerin zayıflaması karın ağrısına neden olur.
KırmızıIık, kabuk bağlama, tüy kaybı, tüylerin zayıflaması ya da kınlması, deride yara, renklenme artışı gibi belirtileri vardır.
ENFEKSİYON
Üst solunum yolları enfeksiyonuna, bakteri ve virüs türlerinin de aralarında bulunduğu bazı organizmalar neden olur. Gözlerde kızarıklık, kaşınma ve şişme, enerjisizlik, nefes alma güçlüğü, hapşırma, burun akma ya da tıkanıklığı, öksürme, dil ve damakta yaralar, başlıca belirtileri arasındadır.
KARINDA ŞİŞME
Parazit dahil çeşitli iç hastalıklarının belirtisi olabilir. Çok yemekten de kaynaklanır. Nefes tıkanıklığı, karın bölgesinde ağrıya neden olur.
KUSMA
Çeşitli enfeksiyonlar, ani diyet değişiklikleri, zehir, bitki gibi yabancı objeleri yemek, hazımsızlık ve bazı gıdalara karşı olan allerji, yavru kedilerin kusmasma neden olabilir.
İSHAL
İshal ve kusma birarada olursa tehlikelidir. Vücutta önemli derecede su kaybına yol açar. Kusmaya neden olan şeyler, aynı zamanda ishale de neden olabilir.
Alyuvarların azalması, iç kanama, vücuttaki parazitlerin neden olduğu enfeksiyonlar, bazı zehirler, pirelenme, bağışıklık sistemine zarar veren virüsler ve kan kanseri neden olur. Kansız olan yavru kedilerde iştah kaybı, halsizlik, nefes alma güçlüğü, damakta renksizlik, uyuşukluk gibi belirtiler görülür.
İDRARLA İZ BIRAKMA
Daha çok erkeklerde seyrek de olsa dişilerde de görülür. Genellikle yavrular ergenlik çağına girdiğinde raslanan bir davranış bozukluğudur. İdrar yollarında bir hastalık da buna neden olabilir. Zamanında olmak kaydıyla kısırlaştırmayla sorun çözülebilir.