Köpeğinizin sahiplendiği bir yuvası, her gün taze su konan su ve mama kabı, kemirmesi için oyuncak ve yiyebileceği türden kemikler onun kendisini rahat hissetmesini sağlar.
Yapılması gerek başka bir konuda banyo öncesi tüylerin taranması ve topaklanmaların açılması olmalıdır.Köpeğiniz için ise banyo alışkanlığı ilk altı aydan sonra verilmelidir. Köpekler, kedilere göre banyoya daha kolay adapte olur hatta bu işlemi severler. Her iki ayda bir özel şampuanıyla yıkanmalıdır. Bunların dışında köpeğinizin kokmasını önlemek için ağız ve kulak temizliğine de önem verilmelidir.Tüylerin ve derinin bakımlı ve sağlıklı kalmasını sağlamak için beslenmelerine ve gerekli vitamin takviyelerine dikkat edilmelidir.
Uzun tüylü bir köpeğiniz varsa belli periyotlarda traş etmeniz gerekmektedir. Bazı cins köpek kendilerine has olmaları gereken traş şeklinin olduğuna da dikkat edilmelidir. Hayvanınızı traş ederken derisine dikkat ederseniz oluşmuş ya da oluşmaya başlamış hastalıkları fark etme şansınız da olur.
Uygun yetişkinliğe geldiğinde dışarı çıkarılmalıdır. Tuvalet için her gün aynı zamanlarda çıkartılması köpeğinizin bu zamanı beklemesini ve evi kirletmemesini sağlayacaktır.