Yavru köpeklerin en sıkıntı verici huylarından birisi de eşyaları kemirme alışkanlıklarıdır. Çok az sayıda köpek sahibi vardır ki eve geldiklerinde, yeni aldıkları ayakkabılarında deliklerle ya da en sevdikleri kitaplarının köşesinde yırtıklarla karşılaşmamış olsunlar. Ancak bu tür bir durum herhangi bir yavrunun hayatı boyunca bir iki kereden fazla başınıza gelmemelidir. Bu huyun kendiliğinden kaybolacağını varsaymamalısınız. Yavru köpeğin bir şeyler çiğnemeye ihtiyaç duyduğu bir dönem vardır; fakat sahibi ona bunu yapmaması gerektiğini söylemediği takdirde bu dönem geçtiğinde de kemirme alışkanlığı sürecektir.
Halı kenarlarını ve dergilerinizi kurtaracak çözüm yavruya bol miktarda çiğneyebileceği başka nesneler vermektir. En sevdiği şey doğal olarak kemiktir. Her zaman bir iki tane iyi cins çiğneme kemiği bulundurmaya dikkat edin. Lastik oyuncaklar da dişini bir miktar zorlayacak kadar sert oldukları sürece yararlıdırlar. Bu tür kemirmesi serbest oyuncakların evdeki diğer birtakım eşyalara benzememesine dikkat edin. Yavruya asla eski bir ayakkabı vermeyin; ayakkabı dolabındaki lezzetli ayakkabılarınızla ona verdiğinizi birbirinden ayırt etmesini bekleyemezsiniz.
Kendisine yasak bir eşyayı çiğnemeye başladığında onu tespit edecek kadar şanslı olursanız, zincirleri yere atma ya da nereden geldiğini anlayamayacağı bir gürültü kopartma numarasına başvurun. Köpeğe ona bir şey fırlatıyormuşsunuz izlenimini verecek bir hareketten kaçının. Bu onun korkup, ürkmesine sebep olacaktır. Önceden olduğu gibi burada da amaç hoş olmayan sonuçları kendi davranışı ile bağdaştırmasıdır. Şaşırdığı için kemirmeyi bıraktığı anda onu yanınıza çağırıp sevin. İsterseniz gürültüyü çıkardığınız sırada sertçe “Hayır” diye bağırabilir siniz. Ama istediğinizi yerine getirdiği için onu övmeyi unutmayın.
Eve döndüğünüzde perdelerinizin alt bölümlerinin paramparça edildiğini gördüğünüzde ne yapacağınız ise ayrı bir konudur. Bu konudaki hoşnutsuzluğunuzu köpeğe belli etmemeniz yapmacık bir tavır olur. Ayrıca bu davranışın kesinlikle yasak olduğunu bilmesi gerekir. Öte yandan onu azarlamanız ikiniz için de pek fayda sağlamaz. Buna benzer bir durumla karşılaştığı nızda onu bu huyundan vazgeçirmek için özel bir çaba harcamalısınız. Köpeğin tekrar çiğnemeye başlamaması için bir süre etrafında dolaşmanız gerekebilir.
Ancak sabırlı ve dikkatli olmalısınız. Er ya da geç tekrar işe başlayacak ve siz de gürültü yapıp “Hayır” komutlarınızı savurmak için hazır olacaksınız. Siz evde olduğunuzda uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem de onu içinde kemirilebilecek birçok eşya olan geceleri uyuduğu odadan başka bir odaya kapatmaktır. Onu sık sık gözetleyip yapmaması gereken bir şey yaptığını fark ettiğiniz anda içeriye girerek şaşırmasını sağlayın. Zaten eşyaları kemirmemesi gerektiğini bildiği için sizin onu gözetlediğinizi fark ettiği zaman suçluluk duygusu devreye girecektir. Bu yalnız kalmak istemeyen bir köpek için uygulanabilecek faydalı bir tutumdur. Bu şekilde gerektiğinde çenesini kapatmaya alışacak ve onu gerçekten bırakmak zorunda olduğunuz zamanlarda gücendiğini belli etmeyecektir. Her dakika sizinle birlikte olamayacağı için aranızdaki sevgi ne denli büyük olursa olsun önüne geçemeyeceği olayları usulca kabullenmeyi öğrenmesi iyi olur.