MİNİK DOSTUM

Egyptian Mau

Bu ırk; Abyssinianlar gibi orta boyutlarda vücut hatlarına ve gelişmiş bir kas yapısına sahiptir. Genellikle 2.5 – 5 kg arasında değişen kiloları ve benekli vücutları vardır. Vücutlarında boyundan aşağı doğru azalan çizgileri ve uzun kuyrukları vardır. Geniş, dik ve pembe kulakları, içe doğru kemikli ve dolgun olmayan yanakları, küçük ağızı ve ayaklarıyla oldukça sevimli bir yapıları vardır. Geniş, bademi andıran gözleri yavru kedilerde; açık ve yeşil, 18 ayın üstündeki yetişkin kedilerde ise amber rengindedir.


Karakteri

Egyptian Maular, kedi ırkları arasında en sosyal olanlarıdır. Atletik vücut yapılarıyla; evden çok, doğa yaşamına yatkın olan bu kediler, bahçede kuşların sesini dinlemekden ve otların üzerinde yuvarlanmakdan çok hoşlanırlar. Ancak uyumlu yapıları nedeniyle apartman yaşamına da kolayca adapte olurlar.

Canlı, neşeli ve oyuncu bir yapıya sahip olan olan Egyptian Maular, sahiplerine bağlı ve sevecen kedilerdir. Karakterlerini birebir yansıtan yumuşak ve memnun edici bir ses tonuna sahiplerdir.

Genelde konserve tarzı yiyeceklerden hoşlanır. Ancak evde pişen yemekleri tatmaktan kendilerini alamazlar.

Renkleri

Irkın, gümüş, bronz, duman ve siyah duman olmak üzere dört özgün rengi vardır. Tüylerindeki renklerin hepsi, kırmızı sevimli burunları ve siyah patileri ile uyum içerisindedir. Irkın gümüş renkli tüylere sahip kedilerinde yer yer mat siyahlara, bronz renkli olanlarında koyu kahve noktalara ve siyah-duman renkli olanlarında ise siyah noktalar yer alır.

Gümüş:Gümüş renginin yoğun olduğu tüylerin üstünde mat siyahlar vardır.

Bronz:Açık kahvenin üstünde oldukça koyu kahve tonlarında noktalar vardır. Aynı şekilde burun küçük ve kırmızıdır.

Duman,Siyah-duman:Bu renkte griy tüylerin üzerinde siyah noktalar vardır. Burun ve patiler siyahtır.

Tüy Bakımı

Tüyleri, diğer kısatüylü kedilerden daha fazla bakıma ihtiyaç duyar. Ellerinizle yapacağınız hafif dokunuşlar onun çok hoşuna gidecektir.

Kökeni

Cairo’ya getirilme esnasında keşfedilmiştir. Kökeninin Kuzey Amerika ve Avrupa olduğu belirtilmektedir. Ancak yapılan bazı araştırma sonuçları, kökeninin Mısır olabileceği yönünde bilgi vermektedir.