Hamsterların beslenmesi için verilen öğünlerin miktarının vücut oranına göre küçük ölçülerde vermek gerekir. Verilen yiyecekleri birbirleriyle karıştırarak vermeniz onun yemek yerken eğlenmesini sağlar. Hamster tam bir vejeteryan değildir. Bulunduğu ortamda suyunu Hamsterlara özel hazırlanmış ve evcil hayvan ve malzeme satan mağazaların aksesuar bölümlerinden temin edebileceğiniz özel su şişeleri ile vermeniz gereklidir. İçecek olarak suyun dışında hafif sulandırılmış süt verilebilir. Suyun sürekli olarak hayvanın önünde bulunması gerekir. Su kabının kafese sabitlenmesi gerekir. Kemirme zevkini tatmin etmek için ona küçük dal parçaları veya pişmemiş küçük dana kemiği vermek uygundur. Böylece devamlı büyüyen dişlerini belirli düzeyde tutabilir.
Hamsterlar yiyeceklerini doğal şekilde yerden alarak yemeyi tercih etseler de Hamsterınızın öğün ölçüsünü bilmeniz açısından seramik veya metal Hamsterlara özel tabaklarda yiyeceklerini verebilirsiniz. Bu kabın boyu Hamsterın içine girmeyecek sekilde olmalıdır. Plastik kap ve tabakları vermenizi tavsiye etmeyiz çünkü Hamster rahatlıkla bu kabı kemirebilir.
Hamsterların hepsinin ağız tadı farklıdır ve hepside standart olarak tek tip yiyecekten hoşlanmayabilir. Hamsterların bir özelliğide yediklerini ağızlarındaki keselerde saklamaları ve fazlasını kafesin uygun bir yerinde depo etmeleridir. Zaman zaman kafes temizliğinde bu depolanan yiyecekleri almak ve bakteri oluşumunu engellemek için çok önemlidir. Bunu kontrol ve temizlik için onun evinin dışına çıkmasını beklemek en iyisidir. Böylece onu küstürmemiş olursunuz.
Evcil hayvan mağazalarında satılan Hamsterlar için özel hazırlanmış mamalar ve yemler Hamsterınızın damak zevkine çok uygundur.
Bunun dışında Hamsterınıza verebileceğiniz yiyecekler; elma, avacado, muz, brokoli, çilek, böğürtlen, üzüm, mısır, mango, kavun, karpuz, havuç gibi tüm taze sebze ve meyvelerdir.
Köpek bisküvisi, peynir, badem, fındık, çikolatalı olmamak kaydı ile kek parçaları, taze ekmek de verilebilir.
Verilmemesi gereken yiyecekler çikolata, şekerlemeler, tavşan yemleri, çiğ bezelye,çiğ patates, sarımsak, soğan ve domates yapraklarıdır.
Hamsterlar geceleri daha aktif olduklarından dolayı, beslenme saatlerini karıştırabilirler. Çok geç saate uyanıp aktifleşen Hamsterınız için yiyecekleri akşamdan önceki erken saatlerde verebilirsiniz. Birkaç gün içinde yemek saatini öğrenerek daha erken uyanmaya başlayabilir.
Su; özellikle temiz taze suyun devamlı olarak kafesinde bulundurulması gerekir. Evcil hayvan mağazalarında Hamsterlara özel hazırlanmış vitaminlerinde suya katılması gerekir.